ABUS
Til forsiden
Gå til forsiden
Gode råd
Ofte stilte spørsmål
Vedlikehold
SMART KeyGarage
AirSecure CO2 detektor


Gode råd

 

Husets låser er viktige når vi snakker om sikkerhet i hjemmet. Derfor er det viktig å velge solide og sikre låser.

Tenk også på om dine vinduer er sikre. Man kan med fordel montere låseanordninger eller hasper på vinduet som sikrer mot at tyven kommer seg inn den veien.

Kjellere er et yndet sted for tyver å bryte seg inn. Sørg for at dører og vinduer kan avlåses forsvarlig. Samtidig kan det være en god ide å montere jernstenger eller gitre i vinduene for å motvirke at tyven bare knuser vinduet og kommer seg inn den veien.  

En dør som kan avlåses med nøkkel fra begge sider gjør at tyven ikke kan åpne døren uten bruk av nøkkel. Derved minskes tyvens fluktmuligheter og vanskeliggjør at han kan ta med større gjenstander fra hjemmet som f.eks. tv og datamaskiner. Med samme bakgrunn er det også en god ide å montere en låssylinder på terrassedøren.

Slitte låssylindere og gamle låsesystemer som ikke lenger lever opp til tidens sikkerhetskrav er mere sårbare for å bli brutt opp eller dirket. Foreningen Norske Låsesmeder anbefaler at låsesylindere som er over 10 år gamle skiftes ut. Se på din lås for å vurdere om den ser gammel og slitt ut, er du i tvil kontakt en låsesmed som kan gi råd til deg omkring dine låser.

Det er en god ide å skifte låsesylindere i boliger hvor man nettopp har flyttet inn. Dette fjerner risikoen for at det er nøkler i omløp, og som man ikke selv er i besittelse av.

Velg en sylinder til din lås med den riktige låsesikkerhet og godkjent sikringsklasse. Ytterligere er det viktig å velge et produkt som er patentert, dette sikrer at nøklene ikke kan piratkopieres i patentets løpetid. All kopiering skal foretas via det sikkerhetskort som utleveres ved kjøp av sylinderen.

Velg en låssylinder med et sikkerhetsnivå som oppfyller dit behov. Især bedrifter kan ha et behov for å ha forskjellig sikkerhet. I noen områder som ytterdører og lokaler med særlig følsomt materiale er det nødvendig med låssylindere som har et meget høyt sikkerhetsnivå og som kan være kjennetegnet ved bore- og dirkesikrede sylindre. Samme virksomhet kan ha fellesområder og lignende hvor det vil være tilstrekkelig med et system som oppfyller kravene til et lavere sikkerhetsnivå.

Viktig

Velg lås og beslag som er registrert hos FG Skadeteknikk (FG). FG Skadeteknikk er en del av Finans Norge Forsikringsdrift hvor godkjennelse av bl.a. mekaniske sikringsprodukter er listet. En del av hengelåsene fra

ABUS er registrert hos FG. 
Les mere om FG registrerte produkter fra ABUS her. 

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 22 26 05
Fax +45 70 22 26 07
E-mail: mekanisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Impressum
Personvernpolitikk